Beëindiging van rijbewijzen als onnodige boete

Beëindiging van rijbewijzen als onnodige boete

Sen. Shevrin Jones zegt dat het opschorten van het rijbewijs als gevolg van het niet betalen van gerechtskosten contraproductief is, omdat naarmate de kosten oplopen, mensen alleen maar meer vast komen te zitten in een cirkel van armoede.

 

Democratische Sen

Shevrin Jones heeft wetgeving ingediend die Florida zou toevoegen aan de lijst van staten die een einde maken aan de praktijk om rijbewijzen van individuen op te schorten als straf voor het niet betalen van bepaalde gerechtelijke boetes en vergoedingen.

Jones diende de rekening (SB 870) maandag in. Tot dusver is er geen begeleidende wet van het Huis ingediend, maar Jones vertelt Florida Politics dat hij verwacht dat dit tegen het einde van deze week zal gebeuren. Hij is op zoek naar een Republikeinse co-sponsor om de inspanning tweeledig te maken, zei hij. “Het kan niet meer tweeledig worden dan dit”, zei Jones, met het argument dat de kwestie gevolgen heeft voor zowel de Democraten als de Republikeinen. Bord verboden te parkeren kun je ook online vinden. “Veel van hen hebben licenties die zijn geschorst, en velen van hen kunnen het niet betalen. En omdat ze het niet kunnen betalen, rijden sommigen van hen met een ingevorderd rijbewijs.”

Betalingen

Dat leidt tot een cyclus waarin individuen die bepaalde boetes en vergoedingen willen afbetalen die zijn verzameld door middel van strafzaken, verkeersovertredingen of andere gerechtelijke procedures, hindernissen kunnen ondervinden om aan het werk te gaan. Dat maakt het moeilijk om die betalingen te doen en kan mensen in de schulden steken.

“Momenteel zijn er bijna twee miljoen Floridians met een ingevorderd rijbewijs, niet omdat ze gevaarlijke chauffeurs zijn, maar omdat ze het zich niet kunnen veroorloven hun gerechtelijke boetes en honoraria te betalen”, zei Jones maandag in een schriftelijke verklaring.

“Het schorsen van iemands rijbewijs belemmert vaak hun vermogen om naar het werk te rijden, medische afspraken bij te wonen en hun kinderen naar school te brengen. Schorsing van het rijbewijs wegens niet-betaling is contraproductief, omdat naarmate de kosten oplopen, mensen alleen maar meer vast komen te zitten in een cirkel van armoede. We zouden Floridians moeten helpen om weer op de been te komen, en niet nog meer barrières opwerpen als ze al aan de grond zijn.”

 

Verschillende staten

Verschillende staten hebben onlangs wetsvoorstellen goedgekeurd die de opschorting van rijbewijzen opheffen als een mogelijke straf voor deze overtredingen. Jones zei dat personeelstekorten bij het Department of Highway Safety and Motor Vehicles (DMV) hem ook ertoe brachten zijn wetgeving in te dienen.

 

“De DMV heeft in de Transportcommissie duidelijk gemaakt dat ze onderbemand zijn”, vertelde Jones aan Florida Politics. “En dus, omdat ze onderbemand zijn, hebben we lijnen die de deur uit zijn – met name in Zuid-Florida – met mensen die proberen hun licenties te herstellen. Maar dat kunnen ze niet, want dat betekent dat ze een hele dag vrij moeten nemen van hun werk, en soms komen ze op de vergunningplaats en komen ze er niet eens in.”

Volgens de tekst van het wetsvoorstel zouden bestuurders hun rijbewijs ook automatisch laten herstellen “als de enige reden voor de schorsing het niet betalen van een financiële verplichting voor een verkeersovertreding of voor een strafzaak was en de persoon wiens rijbewijs is geschorst de herplaatsing betaalt vergoeding.”

De wetgeving zou onmiddellijk van kracht worden na ondertekening in de wet als deze wordt goedgekeurd tijdens de wetgevende vergadering van volgend jaar. Slipcursus auto vind je online. “Florida heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we niet meer barrières opwerpen voor mensen die willen doen wat juist is”, zei Jones.

 

Jones herverkiezing

Ander nieuws, volgens Politics.com, gaf Shevrin Jones bijna net zoveel uit als hij vorige maand had ingezameld om zijn zetel als vertegenwoordiger van Senaatsdistrict 35 te verdedigen. Met minder dan een jaar te gaan voor de verkiezingsdag, is de democraat uit West Park bezig zijn oorlogskas terwijl hij nog steeds ongehinderd rondreed.

Sinds het winnen van zijn Senaatszetel in november, heeft Jones meer dan $ 290.000 ingezameld tussen zijn campagne- en politieke commissie, Florida Strong Finish. Daarvan heeft hij nog ongeveer $ 75.000 over. Jones staat voor een snelle ommekeer; Senatoren van Florida dienen doorgaans termijnen van vier jaar, maar ze zullen allemaal in 2022 worden gestemd vanwege herindeling om de volkstelling van 2020 weer te geven.

In oktober heeft Jones $ 53.500 opgehaald en ongeveer evenveel uitgegeven. Het grootste deel van zijn winst kwam uit bedrijfsbronnen, met concentraties in de farmaceutische, ziektekostenverzekeringen en handelsgroepsectoren. Jones heeft sinds januari geen individuele donatie meer gedaan, volgens zijn deponeringen bij de Florida Division of Elections.

Jones liep voor het eerst voor SD 35 na het bereiken van termijnlimieten in het Huis. Hij koos ervoor om niet mee te doen om de overleden Amerikaanse vertegenwoordiger Alcee Hastings te vervangen in wat overvolle speciale verkiezingen bleken te zijn waar een oplossing in afwachting is.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top