Waarom een reddingvest dragen voor het varen

Waarom een reddingvest dragen voor het varen

Boating is een term die wordt gebruikt voor liefhebbers van wateractiviteiten die geïnteresseerd zijn in het gaan naar een bepaalde locatie waarin ze zullen beginnen met het uitvoeren van verschillende activiteiten zoals surfen, vissen of waterskiën zonder enige onderbreking. 

Varen of bootreizen kan worden omschreven als het gebruik van een recreatieboot, motorboot of zelfs een gewone boot om nieuwe dingen te ontdekken over de onderwateromgeving terwijl men geniet van andere secundaire activiteiten zoals praten met familieleden of vrienden en zelfs het voorbereiden van de uitrusting voordat de matrozen of bootcommandanten de locatie bereiken.

Heeft u een vest maar geen idee welke watersport u wilt doen denk dan eens na over: supboards kopen via watersports4fun.com of misschien wel een jobe funtube kopen. 

WAAROM EEN REDDINGSVEST DRAGEN BIJ HET VAREN?

Een reddingsvest is een speciaal soort vest dat de overlevingskansen verhoogt van verschillende ongevallen zoals overboord vallen of zelfs verdrinkingsproblemen die kunnen gebeuren tijdens boottochten. Het maakt niet uit of het een redder of een gewone passagier, moet iedereen een reddingsvest dragen om ervoor te zorgen dat iedereen in de boot veilig is voor het geval dat dat het ergste gebeurt, en terwijl dit soort ongevallen kan echt zeldzaam zijn, kunnen ze nog steeds optreden, en het ergste ding over hen is het feit dat is onmogelijk om te bepalen wanneer ze zullen plaatsvinden.

Reddingsvesten voor op het water

Verschillende studies en onderzoeken in landen als de VS en meerdere delen van Europa hebben aangetoond dat ze verschillende ongevallen hebben getest waarbij in totaal 600 slachtoffers zijn gevallen en het ergste is dat 86 procent van de verdrinkende slachtoffers geen reddingsvest heeft gebruikt tijdens hun vaaractiviteit, en het andere deel van de test heeft aangetoond dat ten minste 7 van de 10 schippers zijn verdronken omdat ze geen enkele vorm van bescherming hebben gebruikt om zichzelf te beschermen als veiligheidsmaatregel om het risico op overlijden te verminderen.

Het is moeilijk om het gebruik van reddingsvesten te bevorderen omdat mensen denken dat kennis van zwemmen hen zal beschermen tegen elk aquatisch ongeval, en hoewel kennis van de verschillende soorten zwemmen nuttig kan zijn, beschermt het jezelf niet tegen verdrinking. Bijvoorbeeld, zelfs professionele zwemmers hebben de neiging om in problemen te komen met plotselinge onderdompeling en de combinatie van koud water met moeilijke golven, de slechtste combinatie om te zijn zonder een reddingsvest dat je kan beschermen tegen veranderingen in de natuur.

Reddingsvesten en Wetten:

Gelukkig voor uw bescherming zijn er in sommige staten van de VS en in andere landen enkele vaarwetten die beweren dat het gebruik van zwemvesten een must is voor elke vaarervaring, vooral wanneer het plaatsvindt in natuurparken waar het veiligheidsniveau sterker is. Alle vaartuigen zoals kano’s, kajaks en zelfs paddleboards moeten ten minste één reddingsvest aan boord hebben voor elke persoon aan boord van het watervoertuig, en ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten deze speciale jassen zonder enig excuus dragen. Vergeet niet dat zij geen controle hebben over hun lichaam en zelfs als zij de basisregels van het zwemmen kennen, is dat nog geen garantie dat zij in moeilijke situaties overleven.

Het feit dat de meeste regeringen maatregelen nemen voor het gebruik van meer veiligheidsuitrusting om de mensen veilig te houden, is een goede zaak, want op die manier wordt het dragen van dit soort reddingsvesten, die de mensen om de een of andere reden vaak vergeten te dragen, bevorderd. En het meest schokkende deel van het varen is het feit dat de ergste ongelukken altijd gebeuren op de mooiste dagen, dus wees je daarvan bewust voordat je gaat varen zonder enige bescherming.

Tips voor het dragen van een reddingsvest voor het varen:

Zoek er een die u zult dragen en die daadwerkelijk op uw lichaam past. Dit klinkt misschien gemakkelijk, maar in werkelijkheid is er wat onderzoek nodig om te bepalen wat de beste optie is voor uw lichaam en zwemvaardigheden en het is ook belangrijk om rekening te houden met het soort vaaractiviteit en de omgeving waarin u zich zult bevinden. Elk van deze maatregelen is belangrijk om tot een conclusie te komen. Ten slotte is het belangrijk dat u telkens het etiket leest omdat het waardevolle informatie bevat zoals onderhoudsvereisten.

Het onderhouden van het apparaat en de uitrusting is een must als u voorbereid wilt zijn op elk ongeluk dat kan gebeuren en ook wilt leren hoe u het reddingsvest in uw lichaam moet passen zonder kostbare tijd te verliezen. Het moet uw hoofd boven water houden en het moet comfortabel zijn om het de hele tijd te dragen. 

En als goede aanbevelingen, weet de regels en wetten van uw staat, omdat ze altijd veranderen met het verstrijken van de maanden als het gaat om varen, omdat de temperatuur van het water en andere gegevens kunnen variëren, afhankelijk van de huidige dag en maand van het jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top