Veel voorkomende oorzaken van lekke banden

Veel voorkomende oorzaken van lekke banden

Ongeacht het type band van uw Step, banden vereisen dagelijks onderhoud. Veel mensen maken de fout om bandenonderhoud te verwaarlozen, maar het is essentieel om banden in goede conditie te houden en de levensduur te verlengen.

Er zijn verschillende veel voorkomende oorzaken voor lekke banden. Echter licht het ook aan de soort step dus kijk vooral ook naar de nr1elektrischestep

Lekkage door een scherp voorwerp

De meest voorkomende oorzaak van lekke banden is een lekke band door een scherp voorwerp (zoals spijkers) dat in de band wordt gedrukt. Dit kan resulteren in verschillende maten lekke banden, waardoor lucht uit de band lekt. Het is belangrijk om waakzaam te blijven tijdens het rijden met de Step om te voorkomen dat u over voorwerpen rijdt die de band kunnen doorboren, zoals spijkers, stenen, hout, glas, enz. Let dus goed op de elektrische step regels.

Harde klap

De tweede meest voorkomende oorzaak van lekke banden is een harde impact. Het raken van een rots, bijvoorbeeld, tijdens het navigeren over ruw terrein, zoals bij het gebruik van een off-road elektrische Step, bij hoge snelheden kan een voorbeeld zijn van een dergelijke impact. Als je over een rots rijdt, verplaatst de lucht zich snel naar andere delen van de band. Het effect is vergelijkbaar met het knijpen met je vingers in het midden van een opgeblazen ballon.

De lucht moet ergens heen, dus verplaatst het zich naar andere delen van de ballon. Als de wanden een dergelijke verplaatsing niet kunnen dragen, knalt de ballon. Om dezelfde reden van een onmiddellijke toename van de luchtdruk in de band, kan de band ook knappen.

Onvoldoende of te hoge luchtdruk

Een vaak over het hoofd geziene oorzaak van lekke banden is het simpelweg niet vullen van de band met de juiste hoeveelheid lucht. Geen van beide leidt tot ideale gebruiksomstandigheden. Als de band te weinig lucht bevat, neemt het contactoppervlak tussen de grond en de band toe, waardoor de rijweerstand toeneemt. Het zal ook de slijtage van het oppervlak vergroten, waardoor het loopvlak van de band korter wordt.

Als de bandenspanning te hoog is, neemt het contactoppervlak af, waardoor de grimmigheid van de band afneemt. Dit is vooral riskant wanneer het risico op slippen groot is, zoals wanneer de band door een nat gebied rijdt. Als de grond te heet is, vergroot dit ook de kans dat de band ploft.

Onjuiste bandinstallatie

Als de band goed lijkt te werken, denken velen er niet aan dat de band niet correct is geïnstalleerd. Bij de montage van een band is het belangrijk dat de binnenrand goed aansluit op de velg en intact is.

Sommige mensen zetten de band ten onrechte in de tegenovergestelde richting van de rotatie waarvoor de band bedoeld is, waardoor de band minder goed werkt en minder lang meegaat. Het is belangrijk dat u aandacht besteedt aan deze aspecten wanneer u een nieuwe band monteert.

Gebrek aan regelmatig onderhoud

Maar liefst 80% van de Steprijders pleegt zelden onderhoud aan hun banden, laat staan regelmatig. Als de banden vuil zijn, worden ze misschien schoongeveegd. Dit is echter bij lange na niet genoeg om de banden te beschermen en hun levensduur te verlengen.

 Door banden niet regelmatig te onderhouden is het gemakkelijk om het verlies van loopvlak en de vorming van scheurtjes over het hoofd te zien. Het negeren van deze defecten verhoogt de kans op een lekke band midden in een rit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top